torstai 8. syyskuuta 2011

Gluteenitonta

 Tatti-pinaattimunakas toimii aina!
Paista tatit voissa väriin, lisää pinaatit, anna kypsyä, lisää suola/mustapippuri.
Tee munakasmassa, 3luomukananmunaa, vajaa desi kermaa, suola/pippuri, sekoita. 
Ota sienimuhennos pannulta lautaselle, lisää pannuun vähän hyvää öljyä, kaada munakasmassa.

Anna kypsyä hyvin, vähennä hiukka lämpöä. Ravistele pannua että munakas pysyy irti pannusta.
Kun munakas on kypsynyt puoleenväliin asti, lisää sienipinaattimuhennos vähän keskikohdasta reunaanpäin,(voit myös lisätä pari siivua juustoa tai yrttejä halutessasi) kun kaikki on pannussa, heitä munakkaan toinen puoli toisen päälle pannua heilauttamalla, niin että täyte melkein peittyy.
Tarjoile heti!
 
Gluteeniton Tarte Tatin
Hemmetin hyvä gluteenittomanakin, vaikken niin makeasta välitä mutta pakkohan sitä maistaa oli.

Tee ensin pohja:  gluteenittomia jauhoja n. 3,5dl, kourallinen pehmeää voita, vähän sokeria + suolaa kulhoon, sekoita/nypi käsin kiinteäksi köntiksi. Laita jääkaappiin vetäytymään. (määrät vaihtelevat paistovuuan koon mukaan)

Mummon omenapuusta vohkittuja omenoita 2-3l, paloittele omenat kuorineen, poista kodat! Itse tein kokohomman paistinpannussa. Laita pannuun vajaa kourallinen voita, ruokokidesokeria reilusti ja anna sokerin sulaa ja ottaa vähän väriä. Lisää omenat pannuun ja anna kypsyä, kun omenat ovat vähän pehmenneet lisää vähän sokeria ja kanelia ym. mausteita mielesi mukaan. Ota pois levyltä, lorauta sitruunamehua vähän mukaan.

Ota taikina leivinpaperille ja tee tasainen ympyrä mikä peittää pannun, paperin avulla taikinan saa helposti kumottua omenoiden päälle, muutoin se saatta revetä helposti. Painele haarukalla taikinaan vähän reikiä, että kosteus pääsee paistettaessa ulos. Paista pannua 170-180 asteisessa uunissa kunnes taikina on kypsä, anna hetken levätä ja kumoa.
Seuraksi sopii esim. jäätelö tai vaniljainen kermavaahto/rahka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti